Tijdelijk geen huisuitzettingen

Ricardo Egelie Geen categorie

Minister: tijdelijk geen huisuitzetting door coronacrisis

Minister van Veldhoven treft maatregelen om huisuitzetting door de coronacrisis te voorkomen. Zie onderstaand bericht van de NOS.

 

Door de coronacrisis worden huurders tijdelijk niet uit hun woning gezet. Dat heeft minister Van Veldhoven afgesproken met verhuurdersorganisaties en brancheverenigingen Aedes, IVBN, Kences en Vastgoed Belang. Alleen in extreme gevallen, zoals wanneer huurders erg veel overlast veroorzaken of criminele activiteiten ondernemen, wordt een uitzondering gemaakt.

De minister komt verder met een spoedwet om tijdelijke huurcontracten te verlengen tijdens de crisis. Nu kan een tijdelijk huurcontract alleen worden opgezegd of worden omgezet in een vast contract. De maatregel moet voorkomen dat mensen van wie het huurcontract bijna afloopt op straat komen te staan.

Het kabinet wil ervoor zorgen dat zo min mogelijk mensen op korte termijn in de financiële problemen komen. Voor huurders die ondanks de maatregelen hun huur niet kunnen betalen, wordt gekeken naar maatwerk.

De betrokken partijen vertegenwoordigen ruim 80 procent van de huurhuizen in Nederland. De minister sluit niet uit dat zij maatregelen neemt als een verhuurder die is aangesloten bij een van de organisaties zich niet houdt aan de gemaakte afspraken.

 

Kunt u de huur niet meer betalen of heeft u een huurachterstand, dan kan Vota wellicht helpen. Doe een aanvraag voor ondersteuning!