Geplaatst op

Gezocht: Laptop beheerder

Laptop beheerder

Sinds 2013 is VOTA dé vrijwilligersorganisatie die onze inwoners helpen bij de jaarlijkse belastingaangifte. Dat doen wij voor inwoners uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk met een laag inkomen en een eenvoudige belasting aanvraag.

Misschien ben je al bezig met hardware van familie?   Of volg je een IT-opleiding?  

Wil je je inzetten voor onze vrijwilligers?   Dan zoeken wij jou!

 Wat houdt dit in:

  • Je beheert en onderhoudt laptops (7) en mobieltjes (6) van coördinatoren en het bestuur
  • Je beslist zelf wanneer je beschikbaar bent
  • Je geeft uitleg van (o.a.) Roundcube aan nieuwe vrijwilligers
  • Je bent je bewust van privacyregels.

Wat vragen wij van jou?

  • Je hebt ervaring met het onderhoud van diverse hardware
  • Indien nodig installeer je actuele software (Office, Quickassist, Roundcube)
  • Je regelt de back-up
  • Je kunt goed met vertrouwelijke informatie omgaan.

Wat bieden wij?

  • Een fijn team collega-vrijwilligers
  • Je bent van harte welkom op onze vrijwilligersavonden (3x per jaar), maar dat is geen verplichting.

Ben je nieuwsgierig? Stuur een email naar raben@votad.nl of bel met Renée Aben 06-83832391

Geplaatst op

Belastinghulpen van VOTA staan weer voor u klaar voor uw belastingaangifte 2023

 

Met ingang van 1 maart 2024 kunnen de belastingaangiften worden gedaan over het jaar 2023.
De belastinghulpen van VOTA in Bodegraven-Reeuwijk zijn er eind februari weer klaar voor. Zij hebben dan hun jaarlijkse bijscholing achter de rug.

De belastinghulpen zijn VOTA-vrijwilligers, zij helpen particulieren bij het invullen van hun formulieren.  Deze ondersteuning is gratis en vindt thuis plaats. Deze hulp wordt alleen geboden aan minderdraagkrachtigen, zoals veel ouderen.

Als inkomensgrens geldt:

  • voor een alleenstaande € 35.000,-
  • voor gehuwden/samenwonenden € 50.000,-
  • VOTA ondersteunt alleen bij het doen van eenvoudige aangiften
  • aangiften met inkomsten uit aanmerkelijk belang vallen daarbuiten.

Hoe meldt u zich aan?

  1. Als u vorig jaar ook al gebruikt maakte van de hulp bij belastingaangifte, dan kunt u contact opnemen met de vrijwilliger die u vorig jaar hielp. U hebt dan waarschijnlijk al een machtigingsformulier van de belastingdienst ontvangen waarmee de vrijwilliger uw aangifte kan doen.
  2. Via het aanmeldingsformulier op de website www.votad.nl
  3. U kunt zich telefonisch aanmelden bij de coördinator: 06 28 80 83 46 of Jan Kromwijk 06 10 33 79 88

De vrijwilligers houden zich aan de privacyrichtlijnen van VOTA. Zij werken met een machtiging die met u bij de belastingdienst wordt aangevraagd. Dat betekent dat u uw DIGID-gegevens niet hoeft vrij te geven. De privacy richtlijnen vindt u op onze website.

Geplaatst op

Vota stopt met spreekuur

VOTA houdt wekelijks spreekuur in het Evertshuis aan de Julianastraat 4 te Bodegraven. Het doel van het spreekuur was om nieuwe bezoekers op een laagdrempelige manier de mogelijkheid te bieden om zich als cliënt aan te melden.

Na zorgvuldige overweging hebben wij besloten om per 1 september het VOTA-spreekuur te beëindigen. De voornaamste redenen hiervoor zijn het beperkte aantal nieuwe bezoekers en de kosten-batenanalyse. We hebben geconstateerd dat het spreekuur niet langer effectief is in het bereiken van nieuwe cliënten en het vervullen van onze doelstellingen.

We willen u echter geruststellen door te vermelden dat wij de afgelopen jaren hebben kunnen constateren dat cliënten ons geheel buiten het spreekuur om weten te vinden voor de hulp en ondersteuning die zij nodig hebben. Wij zijn dankbaar voor het vertrouwen dat cliënten in ons stellen en willen u verzekeren dat wij onze diensten blijven aanbieden op de gebruikelijke manieren, meestal bij cliënten thuis. Zo nodig kan gebruik worden gemaakt van de Huizen van Alles.

Voor meer informatie:

Alvin Riley
Secretaris Stichting VOTA
E secretaris@votad.nl

Geplaatst op

Energietoeslag

Ferm Werk keert voor inwoners van de gemeenten Woerden, Bodegraven-Reeuwijk, Montfoort en Oudewater de energietoeslag uit. Dit geld is bedoeld om inwoners met een laag inkomen te helpen bij het betalen van deze hoge energiekosten. De energietoeslag 2022 kon aangevraagd worden tot en met 31-12-2022. Over 2023 is nog geen duidelijkheid.

Het kabinet heeft wel al bekend gemaakt dat er ook in 2023 een energietoeslag komt voor inwoners met een laag inkomen. Daarvoor komt er een Wet Energietoeslag 2023. Het is de bedoeling de wet deze zomer in te laten gaan. Pas nadat de wet Energietoeslag 2023 is vastgesteld, kan Ferm Werk starten met (automatisch) uitkeren en verwerking van de aanvragen.

Omdat dat nog even duurt, is besloten om iedereen die in 2022 Energietoeslag ontvangen heeft, een nabetaling van € 500 te doen. Deze wordt in de week van 24 april overgemaakt. Heeft u op 5 mei nog niets ontvangen, neem dan contact met Ferm Werk op via 0348 497 000.

Zodra er meer bekend is zullen wij dit bekend maken via onze website: https://www.fermwerk.nl/inkomen/extras-bij-laag-inkomen/energietoeslag

 

Geplaatst op

Energiebedrijven starten noodfonds energiearmoede

Ondanks maatregelen van de overheid, zoals het energieplafond, kampen nog altijd duizenden tot honderdduizenden mensen met te hoge energierekeningen. “De hoge energieprijs raakt mensen met lagere inkomens het meest. Het Noodfonds is in het leven geroepen om juist bij kwetsbare huishoudens de zorgen iets te verminderen”, zegt Lodewijk Asscher, kwartiermaker van het fonds.

Kwetsbare huishoudens zijn in dit geval huishoudens met een bruto-inkomen van maximaal 200 procent van het sociaal minimum. Dat is minder dan 2980 euro voor een alleenstaande of 3794 euro voor samenwonenden.

Als zij in de maanden oktober vorig jaar tot en met maart dit jaar een hoge energierekening hebben, kan het noodfonds bijspringen. Ze moeten zich dan wel zelf melden bij het noodfonds.

–> Lees verder

Geplaatst op

Dit doet financiële spanning met je brein

Afgelopen maand bereikte de inflatie een recordhoogte van 14,5 procent. Niet alleen mensen die het al zwaar hebben worden hierdoor geraakt, juist de mensen die het nu financieel goed hebben zijn grote kanshebbers op psychische- en gezondheidsklachten. Vijf vragen over de psychische gevolgen van geldzorgen aan financieel psycholoog Anne Abbenes.

Lees verder op de site van Psychologie Magazine

Geplaatst op

Aan de slag met je geldzaken

Tip: volg online de nieuwe Nibud-training ‘Aan de slag met je geldzaken’. Met deze training ga je zelf aan de slag om je geldzaken op orde te krijgen én te houden. Met veel informatie, handige tips, tools en tests over jouw situatie krijg en houd je grip op je geld.

Voor meer informatie, KLIK HIER.

Deze online training Aan de slag met je geldzaken is beschikbaar tot en met 31 maart 2023

Geplaatst op

Hoeveel gas kost douchen??

Grafiek van Christopher Christiaanse

Vanwege de enorm gestegen gasprijzen zijn veel mensen op zoek naar bespaartips voor gas. Er zijn meerdere energie bespaartips, maar een van de belangrijkste vragen is toch hoeveel gas je kunt besparen door korter te douchen.

Korter douchen bespaart niet alleen water, maar uiteraard ook gas. Echter, hoeveel kuub gas kun je daarmee eigenlijk per dag en vervolgens per jaar besparen?

‘Korter douchen, dat heeft toch helemaal geen zin?’ Wat je bespaart met korter douchen (en een spaarzame douchekop)? Het kan oplopen tot 6,- per douchebeurt.  Dus niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee.

 

Geplaatst op

Dubbele kinderbijslag thuiswonend kind met intensieve zorg

Heeft uw thuiswonend kind intensieve zorg nodig? Dan kunt u dubbele kinderbijslag krijgen als uw kind 3 jaar of ouder is, maar nog geen 18 jaar. Wij kunnen zelf niet bepalen of uw kind intensieve zorg nodig heeft. Daarom vragen wij het CIZ ons hierover advies te geven.

Door een vertraging bij het CIZ duurt het helaas langer dan 8 weken voordat u een besluit van ons krijgt. Over dit uitstel krijgt u een brief van ons. In deze brief staat wanneer u uiterlijk een besluit krijgt.

KLIK HIER voor het volledige bericht.

Geplaatst op

Per 1 juli ongeveer 10% lagere energierekening

Niet 190 euro per maand, maar 171 euro per maand. Dat betaalt een huishouden in de bijstand als er straks minder btw wordt gerekend. Dit blijkt uit berekeningen die het Nibud heeft gemaakt naar aanleiding van de kabinetsplannen om het btw-tarief op energie vanaf 1 juli te verlagen van 21 naar 9 procent. Deze verlaging scheelt gemiddeld 10 procent.

Zie ook

https://www.nibud.nl/blog/verlaging-btw-maakt-energierekening-10-procent-goedkoper/?utm_medium=email